vállalkozás megkezdése előtti konzultáció

Mielőtt vállalkozást alapít, vagy tevékenységét megkezdi, célszerű a leendő vállalkozással kapcsolatos adótervezést megkezdeni. Ennek a szolgáltatásnak a keretében átnézzük, vagy elkészítjük üzleti tervét, adózási alternatívákat vizsgálunk, ami után megalapozott döntést hozhat arról, hogy milyen vállalkozási formában, milyen adózói nyilatkozatokat téve érdemes a vállalkozásba belevágnia. A szolgáltatás eredményeképp az aktuális jogi és vállalkozási környezetben optimális döntésekkel készülhet a tevékenység megkezdésére. 

ügyletek adószakértői vizsgálata

A vállalkozás életében előforduló ügyletek adószakmai megítélése alapján az adózásban jelentős különbségek mutatkozhatnak. Optimális esetben az adószakértői elemzés megelőzi az ügyletet, de sok esetben utólag kell az ügylet megfelelő minősítésével kialakítani a megfelelő adózási környezetet. 

Segítséget nyújtok abban, hogy akár az ügyletek tervezési időszakában, akár az ügyletek megtörténte után meghatározzuk az ügylettel kapcsolatos adózási kötelezettségeket. 

 

személyi jövedelemadó-bevallás elkészítése

A magánszemélyek személyi jövedelemadó-bevallását évről-évre május 20-ig kell elkészíteni, amit a NAV már egy tervezettel segít. Ez a tervezet azonban nem mindig teljes. Szakszerű segítséget nyújtok Önnek, ha például

– év közben a családi, vagy személyi kedvezményeket nem teljeskörűen, vagy megosztással vették igénybe,

– ingó-, vagy ingatlan értékesítés vagy bérbeadás esetén,

– vagy ha külföldről származó jövedelme keletkezett.

Adószakértői segítséggel érdemes a bevallást elkészíteni akkor is, ha ön áfás magánszemély, mezőgazdasági őstermelő vagy egyéni vállalkozó.

 

igazságügyi eljárásban adott megbízás alapján készült szakvélemény

Az adóügyi szakvélemény igazságügyi eljárásokban akkor hasznos, ha objektív, pontos, az uniós jogi körülményekre, esetekre hivatkozással támasztja alá a jogi képviselő munkáját. Adóügyi szakvéleményemet 2016-os regisztrációm óta igazságügyi eljárásban is felhasználhatják ügyfeleim.